Корисні звички роблять нас здоровішими і навіть розумнішими, але обзавестися хорошим «умовним рефлексом» не так-то просто. Ось шкідливі звички не хочеш, а вони візьмуть і заведуться - чай з цукеркою собі коханій за ранній підйом на роботу та інші. А ранкова зарядка, наприклад, має складний механізм адаптації і мізків, і тіла.

Про таке розповіла на власній Insagram-сторінці Нутриціолог Катерина Новікова і виділила свій ТОП-10 корисних звичок.

Корисні звички Катерини Новікової:

1. З вечора планувати наступний день. Найкраще мати план на тиждень, місяць, рік. Зараз дуже вдалий час, щоб задуматися, чого вам хочеться від цього життя.

2. Перед сном поруч з ліжком поставити глечик з водою. Митися потрібно не тільки зовні, але і зсередини: уявіть болото в якому застоюється вода - зупиняйте свій внутрішній "квак".

3. Увечері прибирати телефон подалі. Якщо почати день з Інстаграма, то можна витратити годину на прокрастинацію і забути про всі плани.

4. Перед сном провітрити спальню і спати з відкритим вікном, в прохолоді. Ідеальний варіант - зволожувач повітря.

7. Ранок починати з поцілунків і обіймів з чоловіком і дітьми. Це дає заряд на весь день і впевненість в собі і сили для нових звершень.

6. До сніданку зробити вакуум живота і дихальні техніки, це допомагає справлятися зі стресом без психолога. Тут важлива постійна практика і регулярність.

7. Сніданок, обід, вечеря - жуємо повільно і без телефону, це принципово! Можна зцілити шлунок і кишечник, якщо прибрати їх з рук, повільно жувати їжу для нормального перетравлення. Особливо "вдумливо" повинні жувати ті, у кого гастрит.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Продукти, які досі вважалися дієтичними: підсилюють апетит і провокують ранній голод

Як повідомляє портал «Знай.иа» Карантинна дієта-експерти розповіли, як ефективно позбутися зайвих кілограмів, не виходячи з дому

Також «Знай.иа " писав, що Як легко схуднути до весни? Лайфхак для всіх, хто хоче позбутися зайвої ваги