У другій половині січня українці згадують бої за Донецький аеропорт, вшановуючи пам'ять полеглих "кіборгів", і намагаються переосмислити трагічні події шестирічної давнини.

Як нагадали на фесбук-сторінці 93-тьої ОМБр Холодний Яр, 242 дні тривала оборона ДАПу. Вона завершилася повним руйнуванням старого і нового терміналів аеропорту. Фінальна фаза оборони ДАП стартувала 13 січня 2015 року.

"До цього часу в результаті постійних масованих танкових і артобстрілів з боку бойовиків завалилася диспетчерська вежа, зображення якої стало символом оборони аеропорту. У період 19-22 січня бойовики, скориставшись перемир’ям для евакуації своїх убитих і поранених, замінували перекриття будівлі і підірвали їх. Та "кіборги" витримали, не витримав бетон!", - йдеться у повідомленні.

Донецький аеропорт, facebook.com/93OMBr
Донецький аеропорт, facebook.com/93OMBr

У 93-тій ОМБр Холодний Яр нагадали, як бійці 93 бригади взяли участь у боях за ДАП з вересня 2014 року. Підрозділи бригади брали участь у найзапекліших битвах, що тримали у листопаді 2014 - січні 2015 року.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"На сьогодні у бригаді служить більше 30-ти бійців, що брали участь в обороні ДАПу. Це не лише люди, які боронили аеропорт у складі 93-ї, а й ті, хто перевівся у наше з’єднання пізніше чи підписав контракт із холодноярською бригадою після служби у добробаті.", - йдеться у повідомленні.

Вадим Віджуп, facebook.com/93OMBr
Вадим Віджуп, facebook.com/93OMBr

Крім того, розпочато цикл публікацій про бійців, що воювали у Донецькому аеропорту й досі служать у 93 бригаді Холодний Яр. Першим розповіли про Вадима Віджупа.

"У ДАПі він був лише день. 17 січня у складі 6 роти 2 батальйону 93 ОМБр штурмував Іверський монастир на території аеропорту. Через мінометний обстріл був важко поранений – отримав ураження обох ніг і руки. І хоча повністю відновити здоров’я йому так і не вдалося, Вадим повернувся до лав 93-ї, де служить і досі.", - йдеться у повідомленні.

Скрін: facebook.com/93OMBr
Скрін: facebook.com/93OMBr

Скрін: facebook.com/93OMBr
Скрін: facebook.com/93OMBr

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом