У Мінсоцполітики осоромились "підвищенням" пенсій.

В Україні з 1 січня нового 2021 року пенсії зросли для 2,3 млн українських пенсіонерів. Про це повідомило Міністерство соціальної політики на своїй Facebook-сторінці, проілюструвавши пост картинкою зі щасливими пенсіонерами.

"Збільшення мінімальної заробітної плати з 5 000 до 6 000 обумовило підвищення розміру мінімальної пенсії за віком для пенсіонерів старше 65 років, у яких наявний страховий стаж, а саме у чоловіків 35 років, у жінок 30 років (40 % від мінімальної заробітної плати 6000 грн)", - йдеться у повідомленні.

Для таких пенсіонерів мінімальний розмір пенсії становить 2 400 грн, зазначили в Мінсоцполітики, та підрахували середню суму зростання - вона становить 295 грн.

Тобто пенсія збільшилась на трохи менш як 10 євро за нинішнім курсом. Чи етично хвалитись таким "підвищенням" пенсій при нинішньому зростанню тарифів та цін на продукти, в Мінсоцполітики, мабуть, не задумуються.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Користувачі залишили під постом відомства обурливі коментарі, зазначаючи, що те "зростання" вже давно з"їла інфляція та значне зростання підвищення комунальних послуг.

скрін з Facebook Мінсоцполітики
скрін з Facebook Мінсоцполітики

Нагадаємо, від президента Володимира Зеленського вимагають "зупинити грабіж і геноцид народу"

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського вимагають знизити комуналку

Також Знай.ua писав, українці вимагають знизити тариф на світло