У середу, 20 січня православні християни відзначають Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Молитви святому Іоанну Хрестителю мають неймовірну силу і здатні допомагати, наставляти на правильний шлях і врівноважувати духовний стан.

До Святого звертаються за допомогою при хворобі, прийнятті складного рішення, коли не знають, як знайти істинний шлях. Вимовляти їх важливо з чистими помислами і від усього серця.

Хрестителю Христовий, проповіднику покаяння, кающагося не презри мене, але совокупляяся з воі Небесними, молися до Владыце за мене недостойнаго, унылаго, немощнаго і печальнаго, під многая біди впадшаго, утружденнаго бурхливими помисли розуму мого: аз бо єсмь вертеп злих справ, отнюд не имеяй кінця гріховного звичаєм, прибитий бо є розум мій земним віщого: що дам, не вем.

І до кого вдамося, та врятована буде душа моя? токмо до тебе, Святий Іоанне, благодаті тезоімените, яко тебе перед Господом по Богородиці вем больша бити народжених всіх, бо ти сподобився єси торкнутися верху Царя Христа, вземлющаго гріхи світу, Агнця Божого.

Егоже моли за грішну мою душу, та поне відтепер, в первийнадесять годину, понесу тяготу благу і прийму мзду з останніми. Їй, Хрестителю Христовий, чесний Предтечі, крайній Пророче, перший у благодаті мученичі, постників і пустинників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий, тебе молю, до тебе вдаюся: не відкинь мене від твого заступництва, але поклади мене падшагося багатьма гріхи; обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням, понеже обох начальник єси: хрещенням омиваяй прабатьківський гріх, покаянням ж очищаяй Коегождо справа кепсько; очисти Мене гріхами оскверненнаго і понуди внити, аможе нічтоже кепсько входить, у царство небесне. Амінь.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Молитва Іоанну Хрестителю про зцілення

Для здобуття здоров'я і гарного самопочуття допомагає молитва Іоанну Предтечі про зцілення. Молитва дає настрій на відродження сил і ресурсів організму, дарує віру в одужання. Святий обов'язково допоможе зцілитися від важкої недуги і відновити здоров'я.

Святий Предтечі і Хрестителю Христовому Іоанну! Проповідник сий покаяння, каються не погорди нас, але молися до Владиці Христу за нас, негідних рабів, сумовитих, немічних, у многія гріхи впадших. Смерті убо чаєм, про гресех же наших николиже повболіванням і про Царство Небесне не попекохомся: але не погорди нас, Хрестителю Христовий, чесний Предтечі, болій народжених всіх, постником і пустинником наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий.

Тебе молимо, до тебе вдаємося: чи не відкинь нас, які просять твого заступництва, обнови душі наша покаянням, еже є друге хрещення: твоїм клопотанням перед Господом випроси нам очищення гріхів. Уста негідна волають до тебе, і душа смиренна молиться, серце скрушене з глибини зітхає: простри Пречисту твою правицю і захисти нас від ворогів видимих і невидимих.

Їй, Господи Ісусе Христе! Молитвами Святого Іоанна Хрестителя твого, неабияк же Пречистої Твоєї Матері, Володарки нашої Богородиці, спаси нас, грішних рабів твоїх, каються про гресех. Ти бо єси Бог каються, і на тебе, Спасителя, покладаємо надію, славяще Пресвяте Ім'я Твоє, з безначальним твоїм Отцем, і з Пресвятим і Благим і Животворящим твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків.

Нагадаємо, українські воїни скупалися в ополонці на Водохреща без вагань.

Як повідомляв Знай.uа, найважливіші молитви за батьків: за здоров'я і подяки за їх життя.

Також Знай.uа писав, що українські десантники не злякалися морозу і відсвяткували Водохреща за всіма правилами.