У середу, 20 січня, в Шевченківському районному суді Києва відбулося засідання у справі шкуродера-догхантера Олексія Святогора. Чоловіка судили за двома частинами статті 300 КК України "Виготовлення відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості, з метою її поширення" та "Повторне виготовлення...".

Стало відомо, що за рішенням суду Святогор є невинним. На думку суддів заяви шкуродера – його суб'єктивна думка, яка не може вважатися пропагандою жорстокого поводження. Про це повідомляє громадська організація зоозахисників "UAnimals" у соцмережі Facebook.

"Поки ми консультуємось із юристами про подальші кроки, пропонуємо короткий огляд суда над живодером-догхантером. Нагадаємо, суд назвав Святогора невинним, а його заклики вбивати тварин - власною думкою", - йдеться в публікації.

скріншот

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як зазначають зоозахисники, Святогор не приховує і підтверджує отруєння тисяч собак, пишається цією діяльністю, збирає послідовників серед мисливців, закликає на телеефірах та в соцмережах знищувати бездомних собак.

Нагадаємо, Раміна Есхакзай після втрати собачки натрапила на брехливих шкуродерів: "Не віддавайте їм тварин!"

Як повідомляв портал Знай.uа, у Дніпрі від рук Шкуродерів загинули десятки малюків: "Розсипали отруту по галявині".

Також портал Знай.uа писав, що київського шкуродера віддадуть під суд – жбурнув собаку з вікна на очах у дітей.