Щорічно, 22 січня, на честь проголошення возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в Україні відзначають День соборності. Так само, крім цього, 22 січня 2021 року відзначається 100 років з дня проголошення незалежності УНР IV Універсалом Центральної Ради. Ну і, звичайно, не дивно, що День Соборності дуже важливий для нашої країни, тому ми вирішили написати історію та традиції свята.

День соборності України 2021: історія свята

День соборності України почали відзначати ще з 1990-го року, ось тільки саме свято було неофіційним. 21 січня 1990 року був організований "живий ланцюг" між Києвом і Львовом як символ духовного єднання українських земель. А після цього така традиція щороку повторюється, але в менших масштабах.

Але з часом День соборності України став більш значущим для нашої країни, а після його визнали офіційним святом. Сталося це в 1999 році указом президента України Леоніда Кучми. У грудні 2011 року тодішній президент Віктор Янукович скасував День свободи 22 листопада і День соборності 22 січня і заснував День соборності і свободи 22 січня. Але через три роки нинішній президент України Петро Порошенко повернув всі свята, включаючи День соборності, на свої місця. Тому сьогодні в Україні буде величезна кількість різних заходів, приурочених до цього торжества.

День соборності України 2021: традиції та заходи

Як ми вже сказали, однією з головних традицій Дня соборності є вибудовування живого ланцюга, який символізує єднання народу нашої країни. Тому, в Києві, 22 січня на мосту Патона буде організована акція "День соборності України". Так само в той же день пройде Всеукраїнська казначейська акція "Об'єднаємо Україну", - повідомили в прес-службі столичної адміністрації.

Потрібно зазначити, що через святкування Дня соборності України буде заборонено рух заборонять на вул. Городецького від Хрещатика до вул. Заньковецької в обох напрямках. Але вже о 12.00 все відновлять.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Дивіться: День соборності відзначають сьогодні в Україні

Тепер ви знаєте, в честь чого ми відзначаємо День соборності України, які традиції свята, і які заходи заплановані у Києві, і можливо вирішите приєднатися до торжества.