Що це за свято?

Сьогодні відзначають одне дуже прекрасне свято з цікавими традиціями, які дорогі серцю кожного патріота України. Його відзначають щороку 22 січня, так як у цей же день у 1919 році було проголошено Акт возз'єднання двох народних республік – УНР і ЗУНР. А в 1918 році підписали Четвертий універсал УЦР, яким проголосила незалежність УНР. Цей день надзвичайно важливий для України, не тільки через єднання, але й тому, що це був хоч і недовгий, але дуже радісний період, коли здавалося, що мрія українського народу мати суверенну державу збулася. А через багато років, у 1990 році люди вишикувалися у живий ланцюг від Києва до Львова, показуючи, що Україна – єдина.

День соборності України

Привітання смс

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить

Популярні новини зараз
В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

І нам твою історію творить!

Свята 22 січня, фото: Крапка
Свята 22 січня, фото: Крапка

День соборності України,

Відзначає сьогодні народ.

Хто-то в танці зараз танцює,

Хто-то в хорі зараз співає.

В цей день ми знайшли свободу,

Отримали свій суверенітет.

Легше стало жити народу,

Адже нічого волі краще немає

Разом ми відсвяткуємо цей день, разом – сильні, люблячі свою державу, свою Батьківщину і своїх земляків з будь-якої частини країни – ми зможемо протистояти будь-яким негараздам, усім ворогам, забудемо про буденні негаразди і зможемо зберегти нашу мрію – нашу Україну. Саме цього і хочеться побажати кожному громадянину України, а ще – гордості за свою країну і свій народ.

Свята 22 січня, фото: krlk.gov.ua
Свята 22 січня, фото: krlk.gov.ua

День соборності – самий чудовий приклад єднання та досягнення цілісності. Бажаю, щоб це свято змогло торкнутися душі кожного українця, подарувало нашому народові мир, єдність і ще більше любові до своєї прекрасної і квітучої України. Зі святом, українці!

У прапора України два кольори, але вони поєднуються в один сильний патріотичний символ, і України було 2 частини, але вони змогли досягти компромісу і стати єдиною державою. Весь народ єдиний з заходу до сходу. Нехай не забувають люди, що в будь-який час ми – одна країна, одна душа, один народ, ми – українці. Слава Україні!

Як повідомляв Знай.uа в Україні збільшиться відсоток дуального освіти, а є в цьому році й інші зміни.

Також Знай.uа писав, що субсидії з нового року будуть отримувати за іншою схемою і то не всі.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, які традиції та історія є в Дня соборності України.