Міністерка соціальної політики Марина Лазебна прокоментувала ситуацію, яка склалася з виділенням коштів на субсидії у 2021 році. Так, згідно з держбюджетом, на ці видатки заплановане фінансування навіть менше за минулорічне, хоча тарифи значно зросли. Також щодо цієї теми висловився спікер Дмитро Разумков.

Про це вона розповіла після ефіру програми "Свобода Савіка Шустера".

У відповідь на це Лазебна пояснила, що нинішня ситуація спричинена збігом кількох несприятливих факторів.

"Декілька подій сталося одночасно", — пояснює очільниця Мінсоцполітики.

По-перше, уряд у своїх розрахунках виходив з цін на природний газ, які були суттєво меншими.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Не могли прогнозувати", — стверджує міністр.

По-друге, великі надії покладалися на запуск ринку газу, що мало дозволити споживачам вибирати постачальника з метою вибору вигідніших тарифів.

Однак Лазебна відзначила й хорошу новину.

"Розмір субсидій не залежить від тарифів", — запевнила міністерка, пояснивши, що з більшими тарифами держава просто покриватиме більші суми.

Для розв'язання проблеми з браком коштів, Мінсоцполітики вже звернулося до Міністерства фінансів за додатковим фінансуванням. Як розповіла Лазебна, нарізі на субсидії виділено 36,6 мільярда гривень, але бюджет необхідно збільшити до 45 мільярдів.

Також ситуацію з субсидіями прокоментував спікер Разумков на засіданні погоджувальної ради ВР.

"Всі погодилися з тим, щоб звернутися до Кабінету міністрів у максимально стислі строки напрацювати зміни, які б дозволили компенсувати субсидіями всі ті втрати, які люди понесли за січень місяць. До цього ми як Верховна рада готові долучитися і через постанови, і через зміни до державного бюджету України", — заявив голова ВР.

Нагадаємо, названо власника згорілого будинку людей похилого віку у Харкові

Також Знай.ua писав, в Харкові спалахнула пожежа в будинку для людей похилого віку.