Кабінет Міністрів України збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа з 1 січня 2021 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики України в соцмережі Facebook.

Так, уряд з 1 січня 2021 року збільшив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Після досягнення такими дітьми 18 років – до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на початок 2021 року.

Крім того, особи, які у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, якщо вони померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти, матимуть право на виплату соціальної стипендії в період навчання.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Уточнюється, що постанову Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року №1045 та №1047" підготовлено Мінсоцполітики з метою реалізації Закону України від 14 липня 2020 року № 785-IX "Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо посилення соціального захисту учнів, студентів (курсантів) з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та інших осіб".

Нагадаємо, українці отримають компенсацію за опалення: у Мінсоцполітики перерахували пільговий тариф.

Як повідомляв портал Знай.uа, українських батьків попередили про доставку "пакетів малюка": хто отримає в першу чергу.

Також портал Знай.uа писав, що Марина Лазебна розповіла про нюанси накопичувальної пенсії: для кого вона стане обов'язковою і коли починати відкладати.