У Запоріжжі бригаді медиків карети екстреної допомоги вдалося провести успішну реанімацію 17-річного хлопця з зупинкою дихання.

Про це розповів на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" Директор в обласного Центру швидкої медичної допомоги та медицини катастроф Костянтин Малашенко.

Інцидент з неповнолітнім хлопцем стався у школі — він раптово втратив свідомість і до прибуття бригади вже перестав дихати. Однак медики мали відповідну кваліфікацію, а також дефібрилятор у своєму розпорядженні.

"Завдяки старанням дитячої реанімаційної бригади на чолі з доктором Юрієм Леонтьєвим його вдалося врятувати. Сорок хвилин реанімації, дефібриляція, живий, слава Богу .... і бригаді.

Прогнози робити ще рано, хлопець в реанімації, але це однозначно перемога.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Завдяки оснащенню бригад, наявності обладнання та постійного тренінгу персоналу кількість позитивних реанімацій з 14 року зросла в п'ять (!) разів.

Невже у кого-небудь є сумніви, що виділяти гроші на авто, обладнання, зарплату медикам не першорядне завдання ?" — йде мова у публікації.

З коментарів можна дізнатися, що школяр перебував у стані клінічної смерті через фібриляцію шлуночків — і лише кваліфікована допомога технічно оснащеної бригади змогла повернути його на цей світ.

Нагадаємо, На Прикарпатті вбиті дороги Шмигаля паралізували швидку: "Як рятувати людей?"

Також портал Знай.ua писав, що у Харкові швидкі влаштували кілометрові "пробки", лікарі в істериці: "Куди вас стільки?"

Також портал Знай.ua писав, що молода Українка з коронавірусом народила під зачиненими дверима лікарні, поки лікарі ігнорували прохання про допомогу.