Самозванець видав себе за доктора і вилікував 16 людей. Людину, яку називають "Великим самозванцем", звали Фердинанд Уолдо Демар.

За своє життя він видавав себе за бенедектинського ченця, директора в'язниці, суднового лікаря, експерта по догляду за дитиною, інженера-будівельника, заступника шерифа, дипломованого психолога, адвоката, санітара, вчителя, редактора і вченого, який шукає ліки від раку. Але ніколи не намагався заробити на цьому. Все, що йому було потрібно-повага оточуючих. Володів фотографічною пам'яттю і високим IQ.

Його "кар'єра" почалася рано, він втік з дому ще в 16 років. Тоді він кілька років провів з ченцями-цистерціанцями, а в армію записався в 1941 році.

Під час Корейської війни він отримав звання лейтенанта, посаду суднового лікаря на канадському есмінці "Каюга" і був відправлений до Кореї. Там прекрасно лікував хворих за допомогою пеніциліну.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Одного разу на есмінець доставили 16 тяжкопоранених солдатів, яким потрібна була операція. Демара був єдиним хірургом на кораблі. Він велів персоналу підготувати поранених і відвезти їх в операційну, а сам засів у своїй каюті з підручником з хірургії.

Демара самостійно провів всі операції (в тому числі кілька важких). І у нього не помер жоден солдат. Про нього захоплено писали газети. Випадково їх прочитала мати справжнього Джозефа Сіри і обман відкрився.

Капітан довго відмовлявся вірити в те, що його хірург не мав ніякого відношення до медицини. ВМС Канади вирішили не висувати звинувачень проти Демари, і той повернувся до Сполучених Штатів.

Крім того, після цього він працював заступником начальника в'язниці в Техасі. Там Демара затіяв серйозну програму психологічної перековки злочинців-і досяг успіху в цьому.

Нагадаємо, вкрадений паспорт Цоя, містична історія особистих речей лідера "Кіно", проданих на аукціоні.

Як повідомляв Знай.uа, брехали понад 300 років, головні міфи про Івана Мазепу.

Також Знай.uа писав, що синдром самозванця, що це таке і як від цього позбутися.