Кабмін запускає програму "Доступна іпотека", яка дозволить пробретать житло під 7% річних. ⠀

27 січня постанову про зниження відсотків по іпотеці прийняв Кабінет Міністрів.

"Скористатися новою програмою зможуть громадяни України, які потребують житла, отримавши часткову компенсацію відсотків за іпотечними кредитами. Процентна ставка для них складе 7% річних, термін кредиту - 20 років, перший внесок-15% вартості іпотеки, а кредит буде обмежений максимальною сумою в 2 мільйони гривень ",- повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Іпотечний кредит видаватимуть у національній валюті.

На іпотечний кредит можна буде купити житло як на первинному, так і вторинному ринку нерухомості. А також можна вкластися в будівництво власного будинку. В іпотеку можна буде купити житло, побудоване до 2015 року.

багатоповерховий будинок
багатоквартирний будинок

Скористатися програмою "Доступна іпотека" зможуть, зокрема:

- мешканці гуртожитків;
- мешканці аварійних будинків;
- внутрішньо переміщені особи;
- науково-педагогічні та медичні працівники;
- працівники бюджетної сфери;
- молоді сім'ї.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Перед тим, як видати новий іпотечний кредит, банки тепер можуть вести облік доходів всієї родини. Активи позичальників оцінюватимуть за спрощеною процедурою.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, програму "Доступна іпотека" реалізують через Фонд розвитку підприємництва, який зараз фінансує" доступні кредити 5-7-9% " для підприємців. На Програму в бюджеті 2021 закладено 2 мільярди гривень.

Житловий комлекс, фото: stroyobzor
Житловий комлекс, фото: stroyobzor

"Фонд розвитку підприємництва здатний в найкоротші терміни забезпечити реалізацію цієї програми через уповноважені банки. Скористатися новою програмою зможуть громадяни України, які потребують житла, отримавши часткову компенсацію відсотків за іпотечними кредитами",- розповів міністр фінансів.

Найближчим часом у Мінфіні обіцяють назвати банки, в яких можна буде взяти іпотечні кредити під 7%. Швидше за все це будуть ті ж банки, які працюють за програмою "Доступні кредити 5-7-9%": чотири банки державного сектора - ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк і три комерційних - «Львів», «Альянс» і «ПУМБ».

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кияни масово купують будинки в передмісті: пандемія підказала

Як повідомляє портал «Знай.иа» Зеленський розповів про тарифи на газ, іпотеку на житло в 7% і виплати школярам

Також «Знай.иа " писав, що Малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомилися від космічних цін і тарифів: "нахабно здерти з людей"