Уряд затвердив і представив календарний план безкоштовної вакцинації вік коронавірусної інфекції на 2021 рік: згідно з документом, першочергове щеплення очікує медичних працівників, бійців ООС, правоохоронців та осіб похилого віку (у порядку пріоритетності від старших до молодших), а розпочати його планують вже в лютому.

Календарний план представив на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Усього передбачено 5 етапів вакцинації. Робитимуть щеплення як у стаціонарних медичних закладах, так і за допомогою мобільних бригад.

Першими вакцину отримають медики, які працюють з хворими на COVID-19 та бійці ООС — щеплення для них мобільні бригади почнуть робити вже в лютому, а закінчити мають у квітні.

У стаціонарних пунктах, згідно з планом, робити щеплення почнуть у квітні — першими там прийматимуть осіб віком від 80 років та медичних працівників первинної допомоги.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Календарний план з безкоштовної вакцинації від COVID-19, зображення КМУ
Календарний план з безкоштовної вакцинації від COVID-19, зображення КМУ

Усього Україна планує закупити близько 15 мільйонів доз препарату. Ляшко запевнив, що холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

Нагадаємо, Медики пояснили, кому заборонено робити щеплення від covid-19.

Як повідомляв Знай.uа, Білл Гейтс "чіпував сам себе" і закрив рота конспірологам назавжди.

Знай.uа писав, вакцині "Супутник V" не довіряють через летальні випадки.