Національний банк України (НБУ) оприлюднив на своєму сайті офіційний курс валют на 31 січня 2021 року.

Як і зазвичай, на вихідні Нацбанк залишає курси валют без змін у відповідності з п'ятничним. Остання зміна курсу цього тижня була незначною: долар трошки виріс, а євро трошки впав.

Долар свій не надто успішний місяць закінчує на оптимістичній ноті, додавши 3 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем — курс на 31 січня встановлено на рівні 28.19 грн/$.

А от європейська валюта, якій щастило трохи більше, все ж впала на 2 копійки і зупинилась на рівні 34.10 грн/€.

Курс валют, скріншот: Youtube
Курс валют, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Офіційний курс валют НБУ на 31 січня

100 доларів США - 2826,05 грн

100 євро - 3410,35 грн

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ: "Природний процес". На думку прем'єр-міністра, це абсолютно нормальне явище, а уряд має пишатися тим, що ринок газу в Україні запрацював. Проте відмовитися від урядового втручання політик все ж не наважився.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.