Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає нормальною ситуацію росту тарифів на газ, оскільки це є відображенням ринкових відносин.

Про це очільник уряду заявив у ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

Шмигаль пояснив, що той факт, що у 2020 році в Україні вдалося реалізувати ринкову ціну на закупівлю газу, є гордістю для уряду, і від цього КМУ відмовлятися не збирається.

"Є попит, є пропозиція. Коли попит зростає, а пропозиції не вистачає, то ціна зростає. Це природний процес у будь-якому ринку, але він справедливий, бо ціна зростає для всіх", — стверджує прем'єр.

Ціна на газ, кадр з відео
Ціна на газ, кадр з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Але зовсім роль держави він все ж не відкидає: вона має боротися зі спекуляцією.

"Роль уряду в ситуації, коли попит перевищує пропозицію - не дати зловживати цим дефіцитним товаром і забезпечити справедливу ціну і справедливий розподіл серед людей. Тому уряд втрутився в цю ситуацію. Але ми не відмовляємося від ринку газу, ринку електроенергії, тому що ринок - ефективний інструмент збалансування цін", — сказав Шмигаль.

А ось громадянам, які не можуть сплачувати за новими тарифами, голова Кабіну радить отримати субсидії: "Для тих, хто потребує підтримки держави, вона надається досить швидко", - зауважив прем'єр.

Нагадаємо, Денис Шмигаль обіцяє вакцинувати 50% населення, але невідомо коли

Також Знай.ua писав, Прем'єр Шмигаль порахував бюджетні гроші наприкінці року: "У 2021-й ми заходимо з…"