На сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про занадто високий вміст транс-жирних кислот, які виявлені в заморожених тортах з України.
У публікації йдеться про знайдений занадто високий вміст (5.72 / 100 g) в тортах. Вони експортувалися з України ТОВ "Фроузенфуд УА" (м.Київ, вул. Промислова, 2, 02088) в Литовську Республіку (UAB Sanitex, Kaunas).

"Повідомлення отримано через систему швидкого оповіщення про харчових продуктів і кормів (RASFF) від 26 січня 2021 року № 2021.0393. Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві проводяться заходи щодо попередження поширення цієї продукції. Нагадаємо, якщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, справив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпеки, він негайно має розпочати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово повідомити компетентний орган про вжиті заходи з приводу подальшого поводження із зазначеним харчовим продуктом", — йдеться у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби у м.Києві.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, скріншот: Facebook
Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, скріншот: Facebook

За порушення законодавства про харчові продукти необхідно понести відповідальність відповідно до статті 65 Закону України "Про державний контроль за додержанням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин". Також у публікації йдеться, що необхідно повідомляти про виявлення зазначеного харчового продукту на київському споживчому ринку за вказаним номером телефону або на електронну пошту.

Нагадаємо, харків'ян попереджають про "отруєну" курятину: приїхала з Польщі

Як повідомляв "Знай.ua", небезпечна зараза закрила міста під Києвом на карантин: "Смертність – 100%"

Знай.ua писав, у Тернополі знайшли небезпечну курятину: руйнує кишечник і "приковує" до унітазу

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще