Зараз в Одесі панує холод і мороз, тому шпакам нічого не залишається, як відправитися в місто в пошуках їжі. Так, в середу, 3 лютого, в небі над Одесою почалося нашестя шпаків.

Відео з тисячами птахів, які літають над житловими будинками, опублікували в соцмережах місцеві жителі. Як повідомляє Vgorode, зграї шпаків можна спостерігати у всіх районах міста.

"Вони збираються на дахах, практично не залишаючи вільного простору, чим дуже лякають деяких одеситів", - сказано в публікації.

На думку орнітологів, через занадто теплий грудень птахи залишилися зимувати в Одесі. Однак, коли настали морози, шпакам довелося відправитися в місто в пошуках їжі. Як відомо, зазвичай шпаки відлітають зимувати в теплі краї, а до весни повертаються.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, в Австралії підступні павуки атакували авто багатодітної матері. Щоб очистити машину від павутини і павукоподібних, жінка купила спеціальний засіб.

Як повідомляв портал Знай.uа, тернопільські підвали заполонили люди в "скафандрах", шланги на готові. Так, у Тернополі проводяться роботи зі знищення гризунів та комах-паразитів у підвалах багатоповерхових будинків.

Також портал Знай.uа писав, як український дитсадок ошелешив "захисними амулетами" від хвороб. В одному з дитячих садків Запоріжжя було висунуто досить незвичайну вимогу. Всіх дітей забезпечили своєрідними "захисними амулетами" від коронавірусної хвороби, а саме медальйонами з часником.