Співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника провели цікаві спостереження за стадом диких корів. Звички тварин вже практично зовсім не схожі на поведінку домашньої великої рогатої худоби.

Тепер це організована група з суворою ієрархією, здатна виживати серед ворогів у природному середовищі та підтримувати безпеку телят.

Дитинчата в цьому здичавілому стаді завжди намагаються перебувати між зрілим самцем і самками. Найбільший самець при цьому не виганяє зі стада молодих конкурентів, а береже їх, тому що від них залежить ефективний захист від хижаків. Єдина умова їх перебування в групі – спокійна поведінка і визнання ватажка.

Заповідник поділився фотографіями тварин у соцмережі Facebook.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Спостереження за здичавілим стадом триває вже близько трьох років. Його складають тварини, що колись жили з господарями в с. Луб'янка, а також їхні нащадки.

Нагадаємо, у Чорнобилі засікли казковий табун – "літають" по зоні відчуження, забувши про радіацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, екологи розробили новий план для боротьби з пожежами в Чорнобильській зоні.

Також портал Знай.uа писав, що під Чорнобилем прокинулися "живі газонокосарки", такого українці ще не бачили: "Несподіваний випадок..."