Сьогодні, 6 лютого 2021 року, Google присвятив дудл 25-річчю Української антарктичної станції "Академік Вернадський".

Дудл-тематичні малюнки Google, які є своєрідними листівками з нагоди знаменних подій. Зроблено це, адже саме 06.02 виповнюється 25 років з моменту, як Великобританія передала Україні свою станцію "Фарадей". Був створений яскравий анімований дудл із зображенням антарктичної станції з українським прапором і весело пустуючими пінгвінами.

Головним призначенням станції "Академік Вернадський" виступає проведення наукових досліджень зміни клімату, озонової діри, а також реакції тварин і рослин на потепління тощо. Ще в квітні минулого року на стадції приступили до роботи учасники 25-ї Української антарктичної експедиції.

Google дудл, матеріал: прес-служба компанії
Google дудл, матеріал: прес-служба компанії

Команда станції ж, у відповідь на Google дудл, створила креативний варіант логотипу масштабної компанії #MySuperG на тлі станції "Академік Вернадський". Зробили вони це з дотриманням найменшого втручання в природу — з людських тіл і букви "G" на снігу. У кадрі з'явилася і група субантарктичних пінгвінів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Розташовується станція на острові Галіндез аргентинського архіпелагу, близько Антарктичного півострова. ЦЕ знаходиться аж в 15 тисячах кілометрів від України. Спочатку станція була заснована Великобританією, будучи однією з найстаріших постійно діючих в Антарктиці. З 1977 вона носила назву "Фарадей" і вже в 1996 році була офіційно передана Україні і перейменована в "Академік Вернадський" — на честь видатного вченого, першого президента Академії наук України і засновника вчення про ноосферу і біосферу Володимира Вернадського.

Google вітає команду станції "Академік Вернадський" та Національний антарктичний науковий центр України з 25-річчям. Адже вони займаються важливими для збереження навколишнього середовища дослідженнями.

Станція "Академік Вернадський", скріншот: Youtube
Станція "Академік Вернадський", скріншот: Youtube

Нагадаємо, Google приготував кожному українцю подарунок на День незалежності: дивіться самі

Як повідомляв "Знай.ua", Google вшанував пам'ять геніальної української художниці Катерини Білокур оригінальним дудлом

Знай.ua писав, Google присвятила дудл до Дня вишиванки, про свято дізнаються мільярди