Президент України Володимир Зеленський привітав українську дослідницьку антарктичну станцію Академік Вернадський з 25-річним ювілеєм, скрутивши пальці у жест перемоги з піднятими вказівним та середнім пальцями.

Відповідна публікація була розміщена на офіційній сторінці президента у соціальній мережі "Інстаграм".

"✌️ – це фірмове вітання наших хлопців в Антарктиці, а вітатися так під час офіційного заходу – безцінно! Українській антарктичній станції «Академік Вернадський» – 25 років!" — йде мова у поздоровленні глави держави.

У коментарях українці приєдналися до поздоровлень, а також нагадали, що жест перемоги дуже полюбляв покійний харківський політик Геннадій Кернес.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Антарктична станція "Академік Вернадський" (колишня назва "Фарадей") була передана Україні Великою Британією у 1996 році за символічну ціну в 1 фунт стерлінгів. Наразі там перебуває вже 25-та Українська антарктична експедиція у складі 12 осіб, семеро з яких — вчені різного профілю. Середній вік учасників експедиції — 37 років.