Українець при виході на пенсію постав перед труднощами, адже розмір виплат не змінився ні завдяки додатковим довідкам про стаж, ні роботі після виходу на заслужений відпочинок.

Про це йдеться у повідомленні "Пенсійного кур'єра" на сторінці в соцмережі Фейсбук. Українець розповів, що вийшов на пенсію у 2018 році зі стажем 26,5 років, а згодом приніс довідку ще про п'ять років стажу. Проте його пенсія ніяк не змінилася.

"У червні 2018 року при стажі 26,5 років мені призначили пенсію. Через два місяці я приніс довідку про зарплату за п’ять років служби в міліції упродовж 1980–1985 років. Але після цього пенсія не зросла, залишилася мінімальною. Зараз працюю вже більш як два роки, але нічого так і не змінилося. Що робити?", - запитав фахівців.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Як нагадали фахівці, розмір пенсії, обчислений за нормами Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", залежить від страхового стажу особи та, що важливо, від заробітку, який вона отримувала.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вони пояснили, що кожні два роки особа, що працює, має право на перерахунок пенсії. При цьому має значення те, з яким заробітком вона продовжувала працювати. Тому при перерахунку обов’язково врахують набутий страховий стаж, а заробіток — тільки у разі, якщо це доцільно.

Скрін: facebook.com/gazetaPK
Скрін: facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, котли та плити стали "жерти" вдвічі більше газу, українцям не по кишені: "Немає грошей на найнеобхідніше!". Українці скаржаться на суттєве погіршення якості газу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", батьки просять у Зеленського скасувати ЗНО і заборонити мобільні телефони в школах. Українці просять заборонити учням користуватися мобільними телефонами.

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.