Українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19 через додаток "Дія".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на Всеукраїнському форумі "Україна 30: Коронавірус: виклики та відповіді". Глава відомства розповів, що Мінцифра разом з МОЗ та НСЗУ розробляє ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні. Про це йдеться у повідомленні міністерства у соцмережі Інстаграм.

Вакцина від covid-19, скріншот відео
Вакцина від covid-19, скріншот відео

Як це відбуватиметься?

1. Плануємо зробити запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через Дію в кілька кліків.

2. На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, які надішлють заявку на вакцинацію.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

3. На підставі записів в Дії відповідно до плану поставок вакцин МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров також повідомив, що з цією метою працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

Нагадаємо, котли та плити стали "жерти" вдвічі більше газу, українцям не по кишені: "Немає грошей на найнеобхідніше!". Українці скаржаться на суттєве погіршення якості газу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.