Директор київської школи №179 Ірина Чернилевська розповіла батькам, як уберегти своїх дітей-підлітків від самогубства.

Детальніше про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

На тлі недавнього суїциду однієї з учениць школи Ірина Чернилевська розповіла батькам про інтернет-ігри, які підштовхують підлітків до суїциду. Вона зазначила, що найбільш вразливими є діти 7-8-9 класів.

"Перший досвід душевних переживань, перше кохання – і крихка дитяча свідомість, яку підштофхують куратори інтернет груп-самогубців не витримує і приймає хибне рішення… ",- написала директор.

В першу чергу, що порадила педагог батькам, це контролювати свою дитину: чому не спить вночі, з ким листується і так далі. Вона зазначила, що найчастіше нічні листування є першим тривожним дзвінком – дітей заманюють в закриті групи, де вони отримують завдання різного характеру.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Секретність, паролі й фото- та відеозвіти… Пропаганда певних аніме... Такі спільноти підміняють реальних друзів, нав’язують певні сценарії поведінки…", - пише Чернилевская.

Тінь / фото: Unsplash
Тінь / фото: Unsplash

Батькам також варто періодично дивитися в паперові записи і малюнки дітей. Вони можуть дати підказку про проблему, що насувається. Директор зазначила, зокрема, малюнки та сюжети про китів, стрибки в нікуди, самотність, атрибутики смерті та інше.

"Я б навіть радила (простіть мене психологи) проглядати акаунти й сторінки мереж учнів. Діти часто мають синхронізовані акаунти... Краще вмовити дитину самій відкритись, прогортати смартфон разом з з Вами. Звертайте увагу на особливо темні або незвичні аватарки".

Ірина зазначила, що аватарка можливого маніпулятора, який підбурював загиблу семикласницю до суїциду, була чорною.

Нагадаємо, що під Києвом у підвалі повісився підліток.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Харкові жінка випала з багатоповерхівки, очевидці посивіли: "приземлилася" на під'їзд.

Також Знай.иа писав, що на Тернопільщині 24-річний чоловік вчинив самогубство прямо на хлібозаводі.