Російсько-українська війна і окупація Донбасу стала жахливою трагедією для України, але навіть на цьому похмурому тлі можна помітити промінчик надії, який дають подвиги на передовій. І інколи це подвиги не лише на полі бою, але й у коханні та вірності.

Саме таки прикладом може слугувати історія медсестри Зінаїди, яка стала військовою, аби бути ближчою до свого обранця, яку розповідають на офіційній сторінці Операції об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

Зараз вона базується під Маріуполем, де служить матросом одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського та обіймає посаду санітара-стрільця.

"Ще на початку минулого року я працювала в ЛОР-відділенні Запорізької міської лікарні та про армію навіть не замислювалася. Але туга за чоловіком, який вже кілька років воював проти російських загарбників на сході країни, стала нестерпною. Тому, під час сімейної наради було прийнято рішення, що я також одягну погони та їду до нього на фронт", — розповідає Зінаїда.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Для цього відважній жінці навіть довелося залишити разом з батьками в Запоріжжі своїх двох доньок — військовослужбовиця вірить, що зараз її зусилля у захисті Вітчизни важливіші. Зінаїді знадобився її медичний досвід — це робить її особливо цінною військовою спеціалісткою.

Нагадаємо, герої ЗСУ готуються до нападу ворога по повній: жодного пострілу повз, ефектні кадри

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський заявив про тяжкість і небезпеку виконуваної роботи: "Жити вічно"

Знай.ua писав, брати пішли на війну після загибелі батька на Донбасі, не зупинили навіть сльози вбитої горем матері: "Повоюємо"