Вахтанг Кіпіані прокоментував освячення місця під пам'ятник Василю Вишиваному, організоване "Правим сектором".

Журналіст та історик Вахтанг Кіпіані викликав хвилю обурення, записавши Василя Вишиваного у гомосексуали на основі художнього твору.

Кіпіані вирішив вставити шпильку "Правому сектору" за те, що він протидіє акціям ЛГБТ-спільноти. Журналіст прокоментував заклик "ПС" до громади прийти на освячення місця під пам'ятник Василю Вишиваному.

На переконання Кіпіані Василь Вишиваний (справжнє ім'я Вільгельм фон Габсбурґ) був гомосексуалом, тому він вбачає "нестиковку" у поглядах членів організації "Правий сектор", які виступають проти акцій ЛГБТ.

При цьому Кіпіані як доказ орієнтації Вишиваного наводить художній твір, у якому автор змальовує політичного діяча гомосексуалом.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Правий сектор" запрошує на освячення місця під пам'ятник Василю Вишиваному. Це чудово. Я - за. Але. Архикнязь Вільгельм фон Габсбурґ був гомосексуалом, а згадана організація кожен рік бере участь у протидії акціям ЛГБТ-спільноти і обіцяє кари небесні людям з не такою сексуальністю. Рекомендую прочитати "Червоний князь" Тимоті Снайдера і не бути мракобісами. Історія - це те, що було. І не можна звідти взяти лише те, що подобається", - написав Вахтанг Кіпіані у Facebook.

Такий "випад" журналіста засудили користувачі. Вони зазначили, що Василь Вишиваний відзначився в історії не інтимними вчинками, і засудили таку "фізіологічну дискусію".

Нагадаємо, Вахтанга Кіпіані на початку 2000-х викрили в тому, що він одночасно працював на владу, і на опозицію

Як повідомляв портал Знай.ua, Вахтанг Кіпіані висміяв "набожність" депутатів старим анекдотом

Також Знай.ua писав, "Правий сектор" встановив "меморіальну дошку" покійному Кернесу