Відомий акушер-гінеколог Ольга Білоконь назвала "медичним маренням" всі ті міфи, якими вагітних жінок заганяють у страх та депресію.

Ольга Білоконь - відомий акушер-гінеколог. Вона є автором кількох книг, проводить онлайн-консультації та курси. Доктор має відмінну репутацію, зарекомендувавши себе висококласним фахівцем.

Доктор Білоконь також веде особистий блог, розповідаючи про жіноче здоров'я. Цього разу гінекологиня розповіла про ставлення до кесаревого розтину та знеболення пологів.

За словами лікарки, десятиліттями в наших жінках вирощують почуття провини, неповноцінності та власної неспроможності "медичними мареннями" про те, що вони винні у "неправильних" пологах, у тому, що був кесарів розтин, у викидні, або в тому, що жінка не змогла годувати грудьми.

"Мене не перестають дивувати "ніжні" борці за "природність", деякі медпрацівники, іноді друзі і родичі моїх пацієнтів, "Інста-експерти" з мед. освітою і без (про деяких взагалі іноді думаєш, чи є у них хоча б шкільна освіта", - пише Білоконь.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Гінекологиня переконана, що в жінки повинен бути вибір, і вона має право вирішувати - народжувати їй природнім шляхом чи за допомогою кесаревого розтину, терпіти муки, чи зробити знеболення.

"Епідуральна анестезія - золотий стандарт знеболення пологів. У Франції понад 80% жінок народжує з ЕА, в США понад 60-70%. І ви самі вирішуєте, як ви хочете прожити свої пологи, зваживши всі за і проти, після отримання адекватної інформації щодо цього питання", - пише гінекологиня.

Ольга Білоконь, фото: Instagram
Ольга Білоконь, фото: Instagram

Нагадаємо, Ольга Білоконь розповіла, чим загрожують вагітним необґрунтовані заборони

Як повідомляв портал Знай.ua, Ольга Білоконь розкрила секрет "цілителів": чому люди йдуть від традиційної медицини

Також Знай.ua писав, Ольга Білокінь показала, які "сюрпризи" ховаються у воді