Українці звернулися з проханням до президента Володимира Зеленського створити державну службу з контролю вартості харчових продуктів.

Відповідне прохання з'явилося на сайті Президента України у розділі "Електронні петиції" 15 лютого 2021 року. Українці пропонують запровадити нову державну структуру з моніторингу та контролю за цінами на харчові продукти. Адже продукти дорожчають щодня, а у місцевих органів влади повноважень щодо регулювання цін немає.

Як зазначили у своєму зверненні автори петиції, пересічному покупцеві не зрозуміло, з чим пов'язані щоденні здорожчання: з циклічним коливанням вартості іноземних валют, зі спекуляціями виробників чи бажанням нажитися у продавців. Ініціатори петиції наголосили, що на противагу цінам на продукти, зарплати та пенсії кожного дня не зростають.

Продукти у супермаркеті, кадр з відео
Продукти у супермаркеті, кадр з відео

"Який орган в Україні справді слідкує за ціноутворенням у супермаркетах, на продуктових ринках ? Напевно, ніхто. (Хіба що на папері). У серпні 2016 року було ліквідовано Державну інспекцію України з контролю за цінами. Повноваження даного держ. органу перейшли на державний орган Статистики. Даний державний орган не в змозі контролювати та корегувати ціни у мережах супермаркетів та на ринках.", - йдеться у петиції.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Автори петиції зазначили, що потрібно переглянути в порядку денному питання з ціноутворення на харчові продукти у мережах супермаркетів та на продуктових ринках.

"З 2016 ринок у вільному плаванні, досвід свідчить про те, що це неефективний варіант. Коли питання стосується перегляду податків у ФОПів - цьому завжди радо приділяють час, а коли питання доходить до підвищення якості життя за рахунок стабілізації цін на продукти - це нікому не важливо.", - йдеться у повідомленні.

Петиція на сайті президента, petition.president.gov.ua
Петиція на сайті президента, petition.president.gov.ua

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.