Президент України Володимир Зеленський вшанував українців, які пройшли через афганську війну і продовжують захищати країну від ворожих атак.

Детальніше про це пише пресслужба офісу Президента в Telegram.

Відомо, що в цей день, 15 лютого 1989 року, закінчилася війна в Афганістані, на яку відправили сотні тисяч українців. 32 роки тому додому повернулися 165 тисяч громадян, 125 тисяч з яких живуть і донині. На тій війні загинуло щонайменше 3 тисячі українців, а 10 тисяч отримали бойові поранення.

Пам'ятник афганцям / фото: Офіс президента
Пам'ятник афганцям / фото: Офіс президента

Офіс Президента та Володимир Зеленський вшанували пам'ять загиблих воїнів та подякували за мир тим, хто ще живе. Президент зазначив, що українці, які пройшли афганську війну, сподівалися, що вона стане для них останньою. Однак, після початку бойових дій на Донбасі, багато з них знову пішли на фронт, а деякі залишилися, щоб допомогти ветеранам АТО / ООС з реабілітацією.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Це сильні та сміливі люди, які цінують один одного та життя. Те, що довелося пережити цьому поколінню українців, заслуговує на безумовну повагу. А внесок, який вони зробили у становлення нашої оборони за ці сім років, викликає щиру вдячність", - зазначив глава держави.

Пост Офісу Президента в Telegram / скріншот
Пост Офісу Президента в Telegram / скріншот

Пост Офісу Президента в Telegram / скріншот
Пост Офісу Президента в Telegram / скріншот

Нагадаємо, що Зеленський з Еміратів наказав Тарану і Хомчаку терміново їхати на Донбас: "чекаю вже завтра".

Як повідомляв портал Знай.uа, візит Зеленського в ОАЕ на День святого Валентина: які документи підписав президент з принцом Абу-Дабі.

Також Знай.uа писав, що прес-секретар Зеленського Мендель пішла словами проти мітингів: "Фейками не створити демократію".