Є думка, що громадяни України, які працюють за кордоном повинні оплачувати внески до Пенсійного фонду. В даний момент такі платежі добровільні, проте вже було здійснено кілька спроб зробити їх обов'язковими на законодавчому рівні.

Про це стало відомо завдяки публікації "Всеукраїнської асоціації пенсіонерів".

Заробітчани, кадр з відео
Заробітчани, кадр з відео

У 2020 році голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що для всіх доходів, які надходять від українських "заробітчан", повинні бути сплачено податки.

А на початку 2021 року кілька сайтів органів ДПС, зокрема на Івано-Франківщині розмістили роз'яснення про те, що іноземні доходи, з яких сплачено податки за кордоном, в Україні не оподатковуються, але їх потрібно задекларувати.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Громадянам, які отримували доходи за кордоном, а це в основному стосується працівників, які сплатили податки за межами України, не доведеться платити податки ще раз - у разі якщо з країнами, де вони працювали, підписано угоди про уникнення подвійного оподаткування. Таким громадянам необхідно буде лише до 1 травня 2021 року подати декларацію про майновий стан і доходи та вказати суми отриманих доходів", - повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Згодом ці рекомендації пізніше таємним чином зникли з офіційного сайту ДПС.

Раніше повідомляли, в Україні назріває "науковий переворот" - педагоги звернулися до Зеленського через глибоку кризу.

Як повідомляв Знай.uа, держава змусить українців ділитися заробітками.

Знай.uа писав, застряглі в Занзібарі українці повернулися до Києва: "Готові цілувати землю".