Гречка є неймовірно корисною, адже вона лідер серед круп за харчовою цінністю та вмістом білка. Водночас гречка по-польськи - це спосіб зробити корисний продукт незвичайним, ситним і дуже смачним.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом апетитної гречки по-польськи поділився сайт "
Інгредієнти:
- 300 г гречаної крупи
- 600 мл води
- 300 г печериць
- 300 г сметани
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 2 ст. л. вершкового масла
- сіль і перець за смаком
- шматочок твердого сиру (за бажанням)
Приготування:
Спершу промийте крупу, залийте її водою і варіть до готовності. В кінці готування додайте шматочок вершкового масла, щоб каша отримала виражений вершковий смак і аромат.
Дрібно наріжте цибулю і гриби. На сковороді з вершковим маслом обсмажте цибулю до прозорості, а потім додайте гриби. Смажте їх разом ще близько 15 хвилин. Посоліть і поперчіть.
В окремій місткості збийте сире яйце зі сметаною, посоліть і поперчіть його. Змастіть маслом форму для випікання. Викладіть туди частину гречки. Другим шаром викладіть цибулю з грибами.
Засипте гречкою і вилий зверху суміш яйця і сметани, рівномірно розподіляючи її. Можна посипати тертим сиром. Запікайте протягом 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. У гречку також можна додати моркву, зелень, обсмажені шматочки бекону.
Нагадаємо, рублена домашня ковбаса: як приготувати натуральний продукт своїми руками. Рублена ковбаса виходить дуже ніжною і соковитою
Як повідомляв портал "Знай.ua", справжні галицькі крученики: жодні котлети і відбивні з ними не зрівняються. Рецепт справжніх галицьких кручеників
Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними