Гречка є неймовірно корисною, адже вона лідер серед круп за харчовою цінністю та вмістом білка. Водночас гречка по-польськи - це спосіб зробити корисний продукт незвичайним, ситним і дуже смачним.

Рецептом апетитної гречки по-польськи поділився сайт "Так просто". Ця страва змусить поглянути на цю начебто просту крупу зовсім по-іншому.

Інгредієнти:

  • 300 г гречаної крупи
  • 600 мл води
  • 300 г печериць
  • 300 г сметани
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сіль і перець за смаком
  • шматочок твердого сиру (за бажанням)

Гречка по-польськи, кадр з відео
Гречка по-польськи, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз

Полякова, Осадча, Цибульська чекають на появу цієї крихітки: хто батько

45-річна Могилевська "проміняла" мільйонера на 71-річного Поплавського: "Ми худнемо"

Щасливий татусь показав, як потрібно зустрічати дружину з пологового: червона доріжка, оркестр і кортеж зі свинкою Пеппою

Вагітна дружина Віктора Павлика здивувала подробицями про дитину: "Плакала пів години"

Показати ще

Спершу промийте крупу, залийте її водою і варіть до готовності. В кінці готування додайте шматочок вершкового масла, щоб каша отримала виражений вершковий смак і аромат.

Дрібно наріжте цибулю і гриби. На сковороді з вершковим маслом обсмажте цибулю до прозорості, а потім додайте гриби. Смажте їх разом ще близько 15 хвилин. Посоліть і поперчіть.

В окремій місткості збийте сире яйце зі сметаною, посоліть і поперчіть його. Змастіть маслом форму для випікання. Викладіть туди частину гречки. Другим шаром викладіть цибулю з грибами.

Засипте гречкою і вилий зверху суміш яйця і сметани, рівномірно розподіляючи її. Можна посипати тертим сиром. Запікайте протягом 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. У гречку також можна додати моркву, зелень, обсмажені шматочки бекону.

Гречка по-польськи, кадр з відео
Гречка по-польськи, кадр з відео

Нагадаємо, рублена домашня ковбаса: як приготувати натуральний продукт своїми руками. Рублена ковбаса виходить дуже ніжною і соковитою

Як повідомляв портал "Знай.ua", справжні галицькі крученики: жодні котлети і відбивні з ними не зрівняються. Рецепт справжніх галицьких кручеників

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними