Українець попався на вудку шахраїв і написав відгук в Інтернеті, щоб уберегти інших від подібної "халяви".

Стало відомо, що злочинці розсилають посилки на адресу конкретної людини і тим самим змушують його оплачувати "накладений платіж", не отримуючи нічого натомість. Користувач поділився негативним досвідом на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Таким чином він спробував попередити інших українців про такий варіант шахрайства. Хоча в цій методиці немає нічого нового. Суть в ній полягає проста-зловмисники, як відправники, забороняють відкривати упаковку до оплати "післяплати". Таким чином, людина, бачачи повідомлення від представників "Нової Пошти" або "Укрпошти", дивується невідомої посилці.

Приходить у відділення і оплачує доставку, адже цікавість бере вгору, не чекаючи до цього ніяких сюрпризів.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Вартість же відправлення досить низька, близько 200 гривень за коробку. Але, відкриваючи посилку, обдурений українець помічає порожнечу або якесь сміття у вигляді папірців, шматка дерева і подібне. У підсумку виходить, що шахрай відправляє нічого не варту посилку, а одержувачу заради інтересу доводиться заплатити йому 150-200 гривень за неї.

Нагадаємо, "Нова Пошта" віддає посилки кому попало, українці в люті: "Повернiть"

Як повідомляв "Знай.ua", Укрпошта вважає Крим російським? У мережі з'явилися гучні документи

Знай.ua писав, хакери викрали особисті дані клієнтів лікарні, злочинці виставили ультиматум