Глави оборонних відомств Сполучених Штатів Америки і України Ллойд Остін та Андрій Таран провели розмову стосовно співпраці. Відомо, що Пентагон рішуче підтвердив прихильність США до нарощування потенціалу Збройних сил України.

Дана позиція пояснюється тим, що Сполучені Штати продовжують виконувати свої обов'язки щодо захисту України від агресії Російської Федерації. США залишаються прихильними до своєї підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українських ЗМІ, які посилаються на інформацію про телефонну розмову Остіна і Тарана.

Глава Пентагону Ллойд Остін, фото: GettyImages
Глава Пентагону Ллойд Остін, фото: GettyImages

Глава Пентагону знову підтвердив прихильність США нарощуванню потенціалу Збройних сил України з метою "більш ефективного захисту від російської агресії".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Міністр оборони України Андрій Таран, скріншот: YouTube
Міністр оборони України Андрій Таран, скріншот: YouTube

Вашингтон подякував Києву за внесок у міжнародну безпеку. При цьому американський міністр вказав на необхідність подальшого прогресу в проведенні в Україні реформ в галузі оборони.

У свою чергу, український міністр запевнив, що Київ трансформуватиме оборонний сектор відповідно до принципів і стандартів НАТО. Таран запросив Остіна брати участь у заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Раніше повідомляли, загострення на Донбасі почалося після дзвінка Байдена Путіну, - Табах.

Як повідомляв Знай.uа, за словами Турчинова, Порошенко готовий стати прем'єр-міністром України, - Бортник.

Знай.uа писав, США використовуватимуть війну на Донбасі у протистоянні з Росією, – Олег Жданов.