Один з творців радянського мультфільму про Вінні-Пуха Володимир Зуйков помер від covid-19.

25 лютого на 87-му році життя помер радянський мультиплікатор Володимир Зуйков, який працював, зокрема, над анімаційними фільмами про Вінні-Пуха як художник-постановник.

Про смерть мультиплікатора повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на шеф-редактора "Союзмультфільму" Сергія Капкова, який назвав колегу одним з останніх видатних художників радянської анімації.

Причиною смерті художника, за словами Капкова, стала коронавірусна інфекція.

Володимир Зуйков, фото з вільних джерел
Володимир Зуйков, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Зуйков народився 27 січня 1935 року. Він закінчив Московський педагогічний інститут ім. Потьомкіна, викладав в школі, працював ілюстратором в книжкових видавництвах, журналах, газетах.

У 1967 році почав роботу художником-постановником на "Союзмультфільм". Найбільш відомими роботами Зуйкова як художника-постановника є мультфільми трилогії про Вінні-Пуха - "Вінні-Пух", "Вінні-Пух іде в гості" і "Вінні-Пух і день турбот".

кадр з мультфільму про Вінні Пуха
кадр з мультфільму про Вінні Пуха

Загалом Володимир Зуйков поставив понад 30 анімаційних фільмів. Художник також ілюстрував книги для дітей і викладав у ВДІКу на кафедрі режисури анімаційного кіно.