У березні 2021 року тарифи на житлово-комунальні послуги зростати не будуть — уряд заморозив ціни на них для населення. Однак від подорожчання українцям все ж втекти не вдасться.

Про це розповідають у матеріалі ресурсу Всеукраїнська асоціація пенсіонерів.

Під тиском громадськості Кабмін ще в січні наказав обмежити ціни на газ для населення, тому ціна на нього триматиметься на заявленому рівні у 6,99 гривні за кубометр. При цьому окремі постачальники продаватимуть паливо навіть дешевше: так, "Нафтогаз" збуватиме його за ціною 6,86 гривень за кубометр у січні-березні.

Транспортування газу, фото: Unian
Транспортування газу, фото: Unian

До кінця опалювального сезону тарифи для населення на централізоване постачання теплової енергії та постачання гарячої води також змінюватися не будуть. Для цього 9 лютого після переговорів між "Нафтогазом", органами державної влади та Асоціацією міст України був підписаний Меморандум про взаєморозуміння. До кінця березня також діятимуть спеціальні тарифи на електроенергію, встановлені з січня 2021 року.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Укрзалізниця, фото: скріншот з відео
Укрзалізниця, фото: скріншот з відео

Однак неприємністю стане зростання цін на залізничні квитки. Вони подорожчають на 2% вже з 1 березня 2021 року. Потім квитки будуть дорожчати щомісяця до кінця року. За рік вартість квитків підвищиться на 22%

Нагадаємо, тарифи на газ після "знижки" стали дорожчими: яку різницю не врахували в комуналці, думка експерта

Знай.ua писав, що змусять оплачувати комуналку онлайн