Канали Венеції пересохли через екстраординарний відлив води.

Про це повідомляє британське видання Independent.

В мережі можна знайти велику кількість нетипових світлин Венеції: місто помережане вузькими потічками води, а не великими повноводими каналами, як це було раніше. Це - сезонне явище, адже припливи і відпливи впливають і на води найромантичнішого міста на Землі. Щоправда, цьогорічний відплив дуже значний, через що вода в каналах опустилася до -48 см, очікують навіть подальше зниження рівня води.

З іншого боку, таке падіння рівня води - чудовий шанс почистити береги каналів. На жаль, вода у них зазвичай каламутна через велику кількість сміття, яке потрапляє у воду не лише через недобросовісних туристів, а й випадково. Тепер, коли канали обміліли усі пляшки й предмети, які потонули у воді, на видноколі - чудова нагода їх зібрати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Місцеві жителі розгублені. Роками до цього вони потерпали від повеней, які регулярно затоплюють навіть перші поверхи їхніх будівель. Нині ж вони не можуть користуватися своїм місцевим транспортом - вапоретто і гондолами, адже канали настільки обміліли, що ними пересуватися неможливо.

Нагадаємо, Вода стала прозорою, а вулицями плавають дельфіни – як коронавірус "відродив" Венецію.

Як повідомляв портал Знай.ua, Дельфіни та лебеді "покинули" Венецію — як тріумф дикої природи під час пандемії обернувся розчаруванням.

Також Знай.ua писав, Венеція йде на дно: автентичне місто поглинула шалена стихія, можемо ніколи не побачити.