Статки Ріната Ахметова в березні 2021 року склали $7,6 млрд, що дозволило йому зайняти 330-е місце в рейтингу найбагатших людей світу, – повідомляє Forbes.

Це майже в два рази менше, ніж в останньому довоєнному рейтингу 2013 року, коли вартість активів найбагатшого українця оцінили в $15,4 млрд.

На думку аналітиків Forbes, найціннішим активом Ріната Ахметова є 75% акцій гірничо-металургійної компанії Метінвест, яку оцінили в $3,3 млрд.це майже в півтора рази більше, ніж вартість його енергетичного бізнесу. Енергохолдинг ДТЕК, що входить в структуру СКМ, коштує $2,1 млрд.

Нерухомість, що належить структурам Ахметова Forbes оцінив в $ 0,7 млрд, банк ПУМБ і транспортно-експедиторська компанія Лемтранс – по $0,3 млрд кожен. Всі інші активи оцінені в $ 0,9 млрд.

У своїй методиці Forbes враховує весь стан бізнесменів: акцій підприємств, нерухомості, транспортних засобів, предметів мистецтва, рахунків у банках і готівки. Ліквідні акції публічних компаній оцінені за ринковою вартістю. Приватні компанії оцінюються на підставі фінансових показників та інформації про обсяги продажів за останній доступний період шляхом порівняння з вартістю аналогічних українських і світових компаній, а також компаній, які були об'єктами злиттів і поглинань в останні роки.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Активи, які не генерують грошового потоку, оцінені за ліквідаційною вартістю.