Фонд державного майна планує об’єднати в вертикально-інтегровану компанію з "Центренерго" від 9 до 11 вугільних шахт.

Про це заявив глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко в ефірі телеканалу "Україна24".

"Задача урядом поставлена таким чином, щоб компанія "Центренерго", яка споживає вугілля, отримала ті шахти, які мають перспективу. Завершилася так звана камеральна перевірка шахт, дистанційна. І на минулому тижні завершився фізичний об’їзд тих шахт для того, щоб вибрати з цих шахт ті, які будуть об’єднані з "Центренерго". Це буде, мабуть, 9 чи 11 шахт", – повідомив голова ФДМУ.

Мова йде в першу чергу про шахти "Добропіллявугілля", які ще восени минулого року уряд вирішив повернути під управління держави.

Річна потреба "Центренерго" у вугіллі, за оцінками Фонду, складає 4,2 млн тонн. Згідно з планами уряду та Фонду держмайна, приєднані до "Центренерго" шахти мають її забезпечити.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

"Ми хочемо, щоб українське вугілля і українські шахтарі забезпечували роботу української компанії", – наголосив Сенниченко.

Нагадаємо, в жовтні 2020 року Кабінет міністрів за пропозицією Фонду державного майна розірвав договір оренди шахт "Добропіллявугілля" з компанією ДТЕК, для того, щоб створити вертикально-інтегровану компанію на базі цих шахт і ТЕС "Центренерго".

ДТЕК орендував ці шахти з 2010 року. В їх розвиток і оновлення обладнання було інвестовано понад $400 млн, завдяки чому ці шахти мають найвищу продуктивність і низьку собівартість серед усіх державних шахт.

Процес передачі шахт в державне управління завершився 25 січня 2021 року.