Про прогнози для України на грудень 2021 року написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, в цілому нинішня зима виявиться більш м'якою, ніж минула. У грудні в Україні обіцяють середню температуру від 4 морозу до 3 тепла. На новорічні свята прогнозують морозну погоду, але без снігу. Справжніх холодів, на думку синоптиків, варто чекати не раніше лютого.

"Звичайно, якщо зима буде теплою, Україні пережити опалювальний сезон буде легше. За даними Міненергетики, до початку опалювального сезону запаси українського вугілля були втричі менші за норму. До того ж холодна пора почалася на тлі світової енергетичної кризи та росту цін на енергоносії. Газ у світі подорожчав у понад десять разів, вугілля – в чотири. Загальна ситуація та новий меморандум з МВФ передбачають підвищення тарифів на комуналку, а також жорсткі штрафи для боржників. У грудні українці це навряд чи помітять, але з нового року варто готуватися до неприємних сюрпризів", – розказав Костянтин Яловий.

Як зазначив Яловий, учора в Україні зафіксовано 11 960 нових випадків захворювання на COVID-19. Це у два з половиною рази менше ніж на початку листопада. Нову хвилю пандемії прогнозують на початок 2022 року, але її масштаб залежатиме від карантинних заходів у Європі та Україні під час новорічних свят, а також від темпів вакцинації. Він додав, що з 19 грудня президент Володимир Зеленський пообіцяв виплачувати по тисячі гривень вакцинованим українцям. Яким чином ця програма буде реалізована, поки не до кінця ясно.

Костянтин Яловий нагадав, що з 1 грудня в Україні збільшують мінімальну зарплату – з 6 до 6,5 тисяч гривень. Відповідно зросте прожитковий мінімум для працездатних осіб – до 2481 гривні, а одночасно – мінімальний розмір ЄСВ – до 1430 гривень. Єдиний податок для ФОПів першої групи виросте до 268 гривень, для ФОПів другої групи – до 1430 гривень.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Політик також зауважив, що у грудні на українців чекають 9 вихідних – традиційні суботи та неділі, а також 25, 26 та 27 грудня. Робочі передсвяткові дні 24 та 31 грудня скоротять на одну годину.