Авто виїхало на зустрічну смугу, внаслідок чого зіткнулося з маршруткою. Про це повідомив у своєму Фейсбуці міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

- Страшна трагедія сталася сьогодні вранці поблизу Чернігова. Близько 08:00 водій вантажівки, порушивши правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з маршрутним автобусом. Внаслідок аварії станом на даний момент загинуло тринадцять людей. Інші – у важкому стані. Поліція розслідує обставини трагедії та провадить необхідні слідчі дії, - написав глава МВС.

У зв'язку з трагедією Денис Монастирський закликав усіх водіїв ретельно дотримуватися правил дорожнього руху. За його словами, патрульні поліцейські суворо каратимуть за перевищення швидкості та їзду на "лисій гумі".

- Закликаю всіх уважно дотримуватись правил дорожнього руху! Адже їхні порушення оплачуються не лише штрафами, а й життям безневинних людей. Патрульна поліція жорстко каратиме водіїв та власників комерційного транспорту, які їздять на «лисій гумі» або використовують для економії грошей колеса з неприпустимими недоліками. А також тих, хто перевищує швидкісний режим та правила маневрування, не думаючи ні про власну безпеку, ні про безпеку інших учасників дорожнього руху, - наголосив він.

Також міністр ініціював два законопроекти, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху. Документи буде внесено на розгляд Ради до кінця грудня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Що сталося?

Вранці, 7 грудня біля села Брусилів, за 13 кілометрів від Чернігова, зіткнулися вантажівка та маршрутне таксі «Чернігів-Сосниця». Внаслідок ДТП загинули 13 людей. Ще шістьох госпіталізували до лікарні, за їхнє життя борються лікарі. За цим фактом поліція порушила кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу "Порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили загибель кількох людей". Продовжується розслідування.