Єврокомісія вирішила трохи послабити "гайки" і змінити деякі правила, щоб фермерам було легше. Вони хочуть скасувати деякі штрафи та правила, які були задумані для боротьби з кліматичними змінами.

Виглядає так, що Єврокомісія нарешті вирішила не лише диктувати, але й почути, що самі фермери думають по цьому приводу, показуючи, що компроміси - це теж частина їхньої роботи.

Акція польських "фермерів", фото: ЦПД
Акція польських "фермерів", фото: ЦПД

Єврокомісія запропонувала фермерам низку змін, які допоможуть їм краще адаптуватися до викликів сучасності, в тому числі й українським фермерам, що працюють у ЄС.

Ось що вони придумали:

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще
  • Ніякого примусу до "відпочинку" для землі: Тепер фермерам, включно з українськими, що мають землі в ЄС, не потрібно буде залишати частину своїх полів невикористаними.

  • Вирощуй, що забажаєш: Правила посівної зміни стають гнучкішими. Це дозволяє фермерам, у тому числі й українським, самостійно обирати, як міняти культури на полях, щоб урожай радував.

  • Злива чи спека - не перепона: В умовах непередбачуваної погоди фермери, включаючи українців, можуть більш вільно обирати способи обробітку землі, мінімізуючи зайвий тиск з боку правил.

  • Маленькі ферми отримують бонус:

    Загалом, Єврокомісія прагне забезпечити більшу підтримку та гнучкість для всіх фермерів, що працюють в межах ЄС, включаючи й українських фермерів, зменшивши обтяження від строгих правил і уникнуть штрафів.

    Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube
    Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube

Отже, Єврокомісія намагається зробити фермерське життя не тільки про важку працю, але й про можливості та гнучкість, щоб кожен міг легше дихати, вирощувати і процвітати.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua через зраду поляків страждають військові: скільки недоотримають ЗСУ через блокування кордонів

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, митники вимагали хабаря з іноземного волонтера: гнав автівку на передову