Важливо одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. У суспільстві, а зараз ще в колах чиновників і політиків точаться суперечки та дискусії щодо урядового законопроекту про мобілізацію. Багато правок досі активно обговорюються.

З'явилася інформація, що електронних повісток, на які побоюються деякі військовозобов'язані чоловіки, не буде.

Так, Комітет нацбезпеки відхилив цю норму у законопроекті про мобілізацію.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Водночас, каже нардеп Фріз, Комітет підтримав:

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

- можливість тим, хто сам прибув у ТЦК з відношенням від конкретних військових частин, служити там після навчання;

- електронний кабінет як право, а чи не обов'язок;

- повноваження щодо оповіщення та заходів мобілізації перекласти на райдержадміністрації, а не на старост – у громадах, де до 10 тис. населення.

Також відомо, що до закону про мобілізацію можуть подати нову норму про подання у розшук ухилістів. Поки що таку норму лише пропонують.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Народний депутат Вадим Івченко від "Батьківщини" заявив, що у разі ухвалення цієї норми, вона працюватиме для тих, хто тричі проігнорував повістку і не з'явився до ТЦК.

Також можуть збільшити штрафи та адміністративну відповідальність за ухилення від мобілізації. В урядовому законопроекті про мобілізацію, редагування якого обговорюються, йдеться про збільшення штрафів за порушення, але чи будуть вони на рівні 100 тис. грн. чи 200 тис. грн. – на це питання парламентарі поки що не мають однозначної відповіді.

Нагадаємо, українці створюють бізнес на рейдах ТЦК: продають "обереги" та машини, які не наздогнати.

Раніше повідомлялося, нові зміни у наборі до ЗСУ торкнуться кожного.

Також, 99% ризику загибелі: військовий експерт заявив про жахливу небезпеку російських FPV-дронів.