Сергій Філімонов, командир окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі", висловив серйозні тривоги щодо ситуації на сході України.

На його думку, без мобілізації щонайменше 250 000 осіб Україні вкрай складно стримуватиме наступ російських військових на поточних кордонах.

Планові навчання танкістів у Донецькій області, фото ООС
Планові навчання танкістів у Донецькій області, фото ООС

В інтерв'ю він уточнив, що мова про звільнення окупованих територій навряд чи йде, а повернення Криму, Маріуполя чи Донецька поки що неактуальне.

Філімонов підкреслив, що Україна має шанс лише на оборону, проте багато залежить від різних факторів, включаючи зміни в армії, рекрутинг, допомогу союзників, а також внутрішні події в росії.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Він зазначив, що смерть Путіна або поява нового лідера, який зможе дійти до Москви, може змінити ситуацію.

Ядерна зброя - фото 24 канал
Ядерна зброя - фото 24 канал

Командир "Волков Да Вінчі" також заявив про серйозні зміни в тактиці російської армії та про те, що ворог добре знає місцевість. Він каже, що зараз українські збройні сили ведуть боротьбу з армією, яка має необмежені ресурси:

За словами Філімонова, у ЗСУ є низка проблем, включаючи брак персоналу, проблеми у командуванні та фортифікації, а також брак піхоти.

Він визнав, що примусова мобілізація частково допомагає закрити цей недолік, але також висловив побоювання щодо її якості проведення.

Раніше ми писали про те, що бойові бригади повинні ловити ухилістів: військовий висунув скандальну пропозицію

Крім того, Знай.ua повідомляв, Т ЦК силою пакує в бусик: що "світить" військкомам