В результаті масованого обстрілу українських областей 22 березня, здійсненого військами РФ за допомогою понад 150 безпілотників та ракет, без електропостачання залишилися понад 700 тисяч абонентів.

У Дніпропетровській області сталися перебої з теплопостачанням, а без світла опинилися мешканці Кам'янського, Кривого Рогу та Павлограда, загалом це більше ніж 250 тисяч абонентів.

Запорізький регіон ввів графіки відключень електроенергії через обстріли.

наслідки ракетного удару по Дніпрогес
наслідки ракетного удару по Дніпрогес

В Одеській області без світла опинилися 200 тисяч абонентів, у Полтавській області - приблизно 110 тисяч абонентів.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Харків та навколишні населені пункти, зокрема Первомайська громада Лозівського району, зазнали тимчасового знеструмлення. Частково без електропостачання залишилися Красноград, Олексіївська громада та Куп'янський район.

На Сумщині відключено електроенергію у Сумах, Шостці, Лебедині, Липовій Долині, Свесі, Краснопільській та Глухівській громадах.

В Кіровоградській та Хмельницькій областях обмежено постачання електроенергії.

наслідки ракетного удару по Харкову 23 січня 2024 року
наслідки ракетного удару по Харкову 23 січня 2024 року

У згаданих регіонах запроваджено графіки відключень електрики, проте в більшості областей очікується відновлення подачі електроенергії протягом доби.

"На жаль, є жертви. Троє загиблих - двоє на Хмельниччині та одна людина в Запоріжжі. Щонайменше три людини зникли безвісти. Станом на зараз поранення отримали 13 людей. Також є пошкодження цивільних будинків", - заявив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

Також українські енергетики за лічені години відновили лінію живлення ЗАЕС ПЛ-750кВ «Дніпровська», яка була пошкоджена сьогодні вранці під час масованого ракетного обстрілу рф, - Енергоатом

Наразі ТО Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України знову зʼєднують 2 лінії електропередачі: «Запорізька ТЕС - Феросплавна» напругою 330 кВ та «Дніпровська», завдяки яким забезпечується живлення власних потреб станції.

Від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила 8 повних блекаутів та 1 частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова загрожує настанням аварійної ситуації.