За оцінками Інституту вивчення війни (ISW), Росія, імовірно, продовжить здійснювати інтенсивні атаки на енергетичну інфраструктуру України під час наступних масованих нальотів.

Українське ППО зтикається з труднощами останнім часом через те, що наші західні партнери затримують допомогу для захисту мирного населення. У той же час вони не затримуються зі співчуттями терористичній державі через масовий розстріл на концерті у Москві.

Аналітики ISW також вказують, що російські удари по українській енергетиці мають на меті підрив оборонних здібностей України.

наслідки ракетного удару по Запоріжжю 22 травня 2024 року
наслідки ракетного удару по Запоріжжю 22 травня 2024 року

У зимовий період 2023-2024 років основна увага російських ударів була зосереджена на об'єктах українського оборонно-промислового комплексу. Атаки на енергетичну інфраструктуру, за даними ISW, націлені на знищення енергетичної мережі, щоб ускладнити зусилля України з розширення власної оборонно-промислової бази.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Російська агресія вже суттєво зашкодила українській енергетиці: окупація Запорізької АЕС у березні 2022 року, захоплення Каховської ГЕС у лютому 2022 року та її подальше руйнування у червні 2023 року. Тепер до цього списку додалася й значна шкода, завдана Дніпровській ГЕС.

Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін telegram
Руйнування Каховської ГЕС. Фото: скрін telegram

Аналітики зазначають, що через удари ДніпроГЕС вийшла з ладу, і на її відновлення знадобиться час.

Також окупанти не втрачають надії посіяти розбрат серед українців, посилити невдоволення владою через масовані ракетні обстріли.

Також ми повідомляли, що днями російські терористи завдали удару по ДніпроГЕС і російська ракета влучила у тролейбус, де їхали люди на роботу.

Відповідно до інформації від голови Центру протидії дезінформації, ДніпроГЕС не працює. Разом з тим, російські ЗМІ намагаються розповсюджувати неправдиву інформацію про удар по ГЕС.

За даними радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, ракета, випущена по греблі, вразила тролейбус, який їхав через дамбу. У тролейбусі перебували люди.