Незважаючи на постійні обстріли та військові атаки, у Харкові, одному з міст, що постраждали від російської агресії, працює балетна студія, яка стала справжнім символом виживання та надії у складні часи.

Студія розташована прямо в бомбосховищі та надає унікальну можливість для дітей продовжувати свої заняття балетом навіть у найнапруженіші дні військового конфлікту.

наслідки ракетного удару по Харкову 23 січня 2024 року
наслідки ракетного удару по Харкову 23 січня 2024 року

Балетна студія стала місцем, де діти можуть не тільки займатися улюбленою справою, а й знаходити втіху та радість у мистецтві, незважаючи на страх та небезпеку, що оточують їх поза стінами студії.

Під музику класичних композицій дівчата старанно виконують завдання під керівництвом наставниці, незважаючи на атаки та повітряні тривоги.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Батьки дітей, які відвідують цю студію, кажуть, що для їхніх дітей балет став не лише формою мистецтва, а й засобом збереження нормальності та душевної рівноваги у неспокійні часи.

Мама однієї з дівчаток розповідає, як її дочка спочатку не могла адаптуватися в притулок:

Керівник балетної студії Юлія Війтіна впевнена в тому, що мистецтво може стати потужним інструментом опору у важкі часи. Вона пишається своїми ученицями, які, незважаючи на складнощі, продовжують прагнути до мистецтва та самовдосконалення:

"Вони були дуже не сконцентровані, вони були дуже злякані, вони були втрачені. Вони дуже сумували за спілкуванням один з одним. Коли вони почули і побачили один одного – це було таке щастя, вони не хотіли виходити з цього залу"

Хоча місто Харків зазнає постійних обстрілів та атак, існування балетної студії в підземному бомбосховищі нагадує про те, що навіть у найтемніші часи мистецтво залишається живим і здатним приносити радість та натхнення у серця людей.

Нагадаємо, " Мастурбація", "Мрія педофіла" та "Інцест": коктейль-бар у Харкові презентував нове меню, але вийшов за межі

Раніше ми писали про те, що " Укрзалізниця" зважилася на серйозні зміни – і це абсолютно безкоштовно