Німеччина – країна, де правила та порядок цінуються понад усе. Навіть такі, здавалося б, прості речі, як збирання ягід чи квітів у лісі, мають свої чіткі регламентовані норми.

Про один із таких нюансів розповів українець Борис, відомий у TikTok. Він ділиться досвідом життя та ремонтних робіт у Німеччині. Виявляється, прогулюючись лісовими масивами, ви можете зібрати собі ягоди, конвалії або проліски. Однак існує одне специфічне обмеження - зібрати можна рівно стільки, скільки поміститься у вашій лівій руці. Саме в лівій, у жодному разі не в правій або в обох руках одночасно.

Ціни на ягоди. Фото: скрін youtube
Ціни на ягоди. Фото: скрін youtube

На перший погляд, це правило може здатися дивним і незрозумілим. Проте Борис пояснює, що він чітко регламентується німецькими законами і порушувати його не слід. Адже контроль за дотриманням цієї норми здійснюється у досить своєрідний спосіб.

"Як ви дізнаєтеся про порушення? Дуже просто. Ви будете з лісу виходити і сусід вас сфоткає, відправить у чат-бот і за 30-40 хвилин до вас приїде поліція", - зазначає автор.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ягоди, ринок, фото: Знай.ua
Ягоди, ринок, фото: Знай.ua

Ця ситуація може здаватися абсурдною та надмірно бюрократизованою. Однак для німецького суспільства такі чіткі правила є нормою, а їх виконання – питанням поваги до закону та оточуючих.

Якщо ви порушили – готуйтеся сплатити штраф у розмірі 600 євро.

@ponyatno_pro_remont

♬ оригінальний звук - Боря

Нагадаємо, українцям за кордоном приготуватися? Соціальну допомогу доведеться повернути

Як повідомляв "Знай.ua", Bentley та Rolls-Royce на українських номерах у Європі ганьблять країну: всі обурені розкішшю наших мажорів

Знай.ua писав, росіянка видає себе за українку в німецькому таборі для біженців: ще й скаржиться на хейт