У всіх православних українців триває Великий піст, який триватиме аж до Великодня – 5 травня. Згадаймо деякі правила цих важливих днів.

Суть Великого посту полягає не тільки у фізичній помірності, а й у боротьбі зі злом душевним. Справжній піст вимагає відмови від злих помислів та негативних дій щодо інших людей. Це час, коли кожен має прагнути гармонії з Богом, каяття і прощення. Відмовляючись від певних продуктів харчування, не забувайте про важливість посту духовного.

Великий піст, фото з вільних джерел
Великий піст, фото з вільних джерел

Що заборонено робити під час Великого посту 2024 року

Перше і найважливіше – уникати бажання комусь зла та придушувати гординю. У цей час необхідно утримувати себе від конфліктів, не ображати і не проклинати інших, а також не заздрити чи бажати неприємностей навіть своїм ворогам. Великий піст вимагає від нас відмови від образ і прощення тих, хто нас образив.

Також не рекомендується влаштовувати весілля та відвідувати розважальні заходи, оскільки цей час призначений для духовної роботи, а не для розваг. Обмежте себе у пустих розвагах і присвятіть цей час молитві та спілкуванню з близькими.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Важливо також не давати волю своїм шкідливим звичкам, таким як вживання алкоголю чи куріння. Пост допомагає не тільки очистити душу, а й тіло, тому повернення до шкідливих звичок після закінчення може перешкодити духовному зростанню.

великий піст
великий піст

Уникайте переїдання, оскільки обжерливість є одним із гріхів. Дотримуйтесь помірності в їжі, віддаючи перевагу продуктам, дозволеним для вживання в піст.

Не відмовляйте тим, хто просить вашої допомоги. Якщо ви не можете допомогти матеріально, помоліться за того, хто просить. У цей період особливо важливо виявляти співчуття та доброту до оточуючих.

Нагадаємо, що залишилося кілька днів: 2 найважливіші молитви у Великий піст.

Раніше ми повідомляли про Великий піст-2024: як правильно харчуватися, приклади страв та навіщо взагалі постувати.