На Миколаївщині співробітниця однієї з військових частин безпідставно перерахувала заробітну плату військових звичайній цивільній людині. За це посадовиці загрожує позбавлення волі на строк до 8 років перебування у в’язниці.

Про це повідомляють у прес-центрі Державного бюро розслідувань.

За даними слідчо-оперативної групи, керівниця фінансово-економічної служби військової частини на Миколаївщині припустилася серйозної службової помилки. Вона перерахувала на рахунок цивільної людини понад 800 тисяч гривень, які повинні були надійти на рахунку українських бійців.

У Державному бюро розслідувань стверджують, що співробітниця військової частини не перевірила фінансову і бухгалтерську звітність, через що і припустилася серйозної помилки. За це взялися слідчі, які почали розслідувати цю справу.

Вручення підозри посадовиці на Миколаївщині
Вручення підозри посадовиці на Миколаївщині
Вручення підозри посадовиці на Миколаївщині. Фото: прес-центр ДБР

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У результаті слідчих дій всі збитки, які посадовниця завдала своїй державі, були повністю відшкодовані. А на рахунки військових, які постраждали через службову недбалість і не отримали зарплату через помилку жінки, надійшли всі належні їм виплати.

На жінку відкрили справу за частиною 4 статті 425 Кримінального кодексу України. Тепер посадовниці загрожує позбавлення волі на строк до 8 років ув’язнення. Акт обвинувачення на адресу працівниці службової частини вже направили до суду.

Нагадаємо, що українцям дозволять законно вимагати у керівництва виплату зарплати.

Як повідомляли раніше, ПриватБанк заблокував картку жінки загиблого військового з дитиною.

Як писав "Знай" раніше, у Львові чоловік дав хабар, щоб увійти до складу ЗСУ.