У Чернігові знову спалахнула хвиля суспільного невдоволення. Ця розмова вже не про політику чи бюрократію, а про моральні цінності та підтримку героїв.

Депутат Марина Семененко, щоби привернути увагу до проблеми, взялася на особливу місію. Вона зачерпнула шматочок землі з цвинтаря, де лежать ті, хто віддав свої життя за Україну, і доставила його прямо до порога мерії.

Депутат Марина Семененко / фото: Telegram
Депутат Марина Семененко / фото: Telegram

Що це означає? Це спроба пронизати стіну байдужості, що оточує керівництво міста. Всім відомо, що ситуація в країні залишається напруженою, а участь у війні на сході України потребує величезних зусиль та ресурсів.

І в цей непростий момент виявляється, що уваги на підтримку армії з боку голів Чернігова буде недостатньо. А точніше сказати – як мінімум, оскільки міський голова Чернігова, будучи доларовим мультимільйонером, виділив лише менше 10 тисяч доларів на потреби ЗСУ за два роки свого "місця в кріслі".

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Це менше одного відсотка його стану.

"Гроші на ЗСУ!" – кричала Семененко, закликаючи до поваги до тих, хто стоїть на передовій.

"Щоб вони відчули, нарешті, як це боляче втрачати рідних! І як соромно красти, коли йде війна!"

Прийняття "непотрібних" рішень з боку Чернігова – вже своєрідна традиція, тому громадянам доводиться брати ініціативу до своїх рук, коли суспільні інтереси, здається, нікому не важливі.

Це нагадує нам історію, що сталася у 2008 році, коли активісти привезли до міськради батюшку із Трійці, щоб освятити залу засідань. Але тоді заступник мера Соколов не дозволив священнослужителю провести обряд.

Після цього мер отримав інсульт і втратив посаду. Тож питання про те, яким буде ефект від цього акту із землею біля порогу мерії, викликає інтерес та очікування.

Раніше ми писали про те, що в одному українському місті мільярди витікають як вода: як з цим пов'язаний тимчасовий мер

Крім того, Знай.ua повідомляв, з скільки мільйонів міська влада витрачає на піар замість ЗСУ