На Львівщині стався скандальний інцидент, коли начальник одного з районних ТЦК мобілізував на військову службу працівника Молочної компанії "Галичина", який мав офіційне бронювання від призову.

Чоловік відвідав ТЦК наприкінці січня з метою уточнення своїх військово-облікових даних та пред'явив витяг із наказу Мінекономіки, що підтверджує його бронь.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

На жаль, представники ТЦК проігнорували цей документ, і того ж дня направили чоловіка на медичний огляд у військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби.

Незважаючи на його спроби оскаржити дії військкомату, через два дні йому вручили повістку, яку він відмовився приймати. Тим не менш, начальник ТЦК включив чоловіка до наказу про призов за мобілізацією.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Справа досягла суду, де було встановлено, що дії начальника ТЦК являли собою перевищення влади та службових повноважень в умовах військового стану, спрямовані на незаконну мобілізацію заброньованої особи.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю
Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Суд визнав його винним у вчиненні військового адміністративного правопорушення і наслідком стало призначення штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Рішення суду не є остаточним і може бути оскаржене в апеляційному порядку. Цей випадок викликав значне обурення серед людей, адже порушує основні права людини і довіра до системи військового обліку та мобілізації зникає.

Також, Знай.ua писав про українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зобов'язаний буде кожен: які зміни чекають чоловіків